Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a KÉK séták a templomok között című eseményhez

KÉK séták a templomok között

Időpont: 2023. 09. 08. 16:00 - 2023. 09. 08. 18:30

Helyszín: Dumtsa Jenő utca

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Történelem, tanítások, képzőművészet, zene, áhítat. Kuriózum sétáinkon megtudhatjuk, hogy mi áll a számos szebbnél-szebb szentendrei istenháza létrejöttének hátterében. Különböző felekezetű templomokba nyerhetünk betekintést, ahol az építészetet, szobrokat, festményeket, üvegablakokat megcsodálva a funkciót is jobban megérthetjük.
Egy-egy bibliai vagy irodalmi idézetet és zeneművet meghallgatva jobban elmélyülhetünk a helyszínek szakralitásában.
A séták a tapintható várostérképtől indulnak (Dumtsa Jenő utca 15.), de az egyéb programokhoz igazodva mindhárom napon különböző sorrendben érintik az alábbi templomokat: Evangélikus templom, Szent Péter-Pál templom, Református templom, Baptista Imaház, Szántó Emlék- és Zsidó Imaház, Belgrád szerb ortodox székesegyház, Keresztelő Szent János plébániatemplom.
Sétavezető: Komáromi-Raisz Borbála
Létszám: maximum 40 fő, időtartam: +/- 2,5 óra
Regisztráció szükséges: tdm@szentendre.hu vagy: 0626/317-965, 0626/317-966
A séta a Dumtsa Jenő utca 15. elől indul
* * *
A Ferenczy Múzeumi Centrum összművészeti, szakrális fesztiválján szeptember második hétvégéjén kitárják kapuikat a szentendrei templomok a zenei, irodalmi, egyházművészeti és képzőművészeti programok előtt. A művészek és templomok városának felekezetei és kulturális intézményei tartalmas és felemelő eseményeket kínálnak a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén. Az idei programsorozat üzenete: a KÖZÖSSÉG.
* * *
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.