Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Jazznarratívák I. | Jazz a Hangversenyteremben című eseményhez

Jazznarratívák I. | Jazz a Hangversenyteremben

Időpont: 2023. 10. 19. 18:00 - 2023. 10. 19. 20:00

Helyszín: MűvészetMalom

Esemény linkje

Mentés a naptárba
A Szentendrei Jazz Estek előadássorozatában a jazz történeteiről beszél a programsorozat művészeti vezetője, Zipernovszky Kornél.
Ahogy minden zenei ágnak, a jazznek is folyamatosan íródik a maga története, de ezt ezúttal nem pl. Louis Armstrong vagy Miles Davis életrajzán keresztül közelíti meg az előadó. A jazz és közönségének, vagyis magának a társadalomnak a találkozása áll a sorozat fókuszában. Az estek egy-egy narratívát vizsgálnak, tehát arról is szó lesz, aki a történetet meséli, például egy zenész vagy egy producer, és arról is, hogy vajon miért pont ezt és így mondja el. Persze mindez nem csak prózában hangzik el, a zenei illusztrációt ott helyben improvizálja – hogyan is másképp? – Nagy János ‘Yancha’ zongoraművész, a magyar jazz meghatározó személyisége.
A sorozat első estjén annak elbeszélését kísérjük figyelemmel, hogy hogyan lépte át a maga Rubiconját a jazz, mikor és hogyan játszottak először jazzt a Carnegie Hallban, milyen zseniális húzás volt a producer Norman Granz részéről a ‘Jazz at the Philharmonic’. De ez a történet az átkeléssel nem ért véget, a jazz és klasszikus zene komplex kölcsönhatása azóta is tart, sőt, még intenzívebb lett. Az, hogy idehaza ez a határ még villongásoktól hangos, a közönséget bizonyára nem fogja meglepni.
Belépőjegy: 1200 Ft
* * *
Az esemény a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében valósul meg.
* * *
Következő alkalom:
11/16 csütörtök 18:00
Jazz és pop: egy válás története
* * *
Az esemény a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében valósul meg.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.