Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Filmvízió | A Föld sója című eseményhez

Filmvízió | A Föld sója

Időpont: 2023. 09. 01. 20:00 - 2023. 09. 01. 23:00

Helyszín: Ferenczy Múzeum

Esemény linkje

Mentés a naptárba

Filmvízió | A Föld sója | Hajdú D. András: Cataracta – Múlóban a sötétség

A Cataracta – Múlóban a sötétség című fotográfiai kiállítás alkotóját, Hajdú D. Andrást arra kértük, válasszon egy számára inspiráló filmet, ami hatással volt a szemléletére. A Föld sója című film vetítése előtt a kiállítótérben megismerhetjük az alkotó gondolatait a kongói képanyagáról, a sorozat hátterét és személyes élményeit, amelyeket utazásai során él át.
20:00-tól tárlatvezetés, 20:30-tól Wim Wenders és Juliano Ribeiro Salgado dokumentumfilmje kerül vetítésre a Vajda Múzeum kertjében.
A filmről:
🌎 A Föld sója
fekete-fehér, feliratos francia-olasz-brazil dokumentumfilm, 110′
🌎 Rendezte: Wim Wenders & Juliano Ribeiro Salgado
***12 éven aluliak számára nem ajánlott.***
Az elmúlt negyven év során a fotográfus Sebastiao Salgado a folyton változó emberiség nyomdokain haladva utazta át a kontinenseket. Tanúja volt a közelmúlt fontosabb történelmi eseményeinek, nemzetközi konfliktusokkal, éhínséggel, elvándorlásokkal találkozott. Most érintetlen területek, vadon élő növények és állatok, grandiózus tájak felfedezésére indul: egy olyan hatalmas fotográfiai projektbe vág, amellyel egyben tiszteleg is földbolygó szépsége előtt. Sebastiao Salgado életét és munkásságát az őt utolsó útjain kísérő fia Juliano, Wim Wenders és a fotós maga tárja fel előttünk.
Programjegy: 1000 Ft, megvásárolható Ferenczy Múzeumban, a Czóbel Múzeumban, a Kovács Margit Kerámiamúzeumban, a Kmetty és online a jegymester.huhttp://www.jegymester.hu-n keresztül.
* * *
További program:
09/10 vasárnap 16:00
Finisszázs
Ingyenesen látogatható
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.