Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a FILMFESTÉS // Caravaggio árnyéka című eseményhez

FILMFESTÉS // Caravaggio árnyéka

Időpont: 2023. 08. 19. 17:30 - 2023. 08. 19. 20:30

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba

Augusztusban a Caravaggio árnyéka c. olasz életrajzi dráma után várunk titeket FILMFESTÉSRE, a programvezető Varga Anna rajzpedagógus, művészetterapeuta. Az alkotófoglalkozáson a film élményéből kiindulva festékkel, papíron a művészetterápia eszközeivel megtámogatva hívunk elő képeket. Semmilyen rajzos előképzettség nem szükséges a folyamat átéléséhez.
A vetítésre váltott jeggyel a programon való részvétel ingyenes.
🎫Jegyvásárlás
https://partmozi.hu/jegyrendeles/416

CARAVAGGIO ÁRNYÉKA
feliratos olasz-francia életrajzi film, 120 perc, 2023 (18)
Caravaggio (1571-1610) korának lázadó művésze volt, akinek az élete és a hatalommal való küzdelme mozivászonra termett. A barokk festő hadban állt a konvenciókkal, műveivel és szexuális szabadosságával megbotránkoztatta az akkori közvéleményt és a nagy hatalmú katolikus egyházat egyaránt. Caravaggio vallási tematikájú képein pátosz helyett a realizmus köszönt vissza, ráadásul modellnek előszeretettel hívta az utcák lenézett embereit, például csavargókat, tolvajokat és prostituáltakat, akiknek a jogaiért a hatalmasságokkal szemben is kiállt.
Michele Placido nagyszabású történelmi filmje Caravaggio (Riccardo Scamarcio – Teljes titoktartás, Silvio és a többiek) életének azt a szakaszát dolgozza fel, amikor a festőnek el kell hagynia Rómát, mert halálra ítélték egy konkurense meggyilkolásának vádjával. Caravaggio a pápához fordul kegyelemért, aki elrendeli, hogy a vatikáni titkosszolgálat nyomozója, akit csak Árnyékként emlegetnek, (Louis Garrel – Álmodozók, A feleségem története) derítse fel, hogy a botrányos életű művész megérdemli-e az amnesztiát.


🎥Előzetes: https://youtu.be/m0WlLb_7LZs
Jegyrendelés: 
ITT