Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Bringatúra – Határtalan templomtúra című eseményhez

Bringatúra – Határtalan templomtúra

Időpont: 2023. 09. 10. 11:00 - 2023. 09. 10. 17:00

Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Határtalan templomtúra: szakralitás, emlékezet, művészet, közösség, ünnep, áldás, hála, béke, ég, föld.
A túra keretében nemcsak az égi és földi világot összekötő szent tereket fedezhetik fel a látogatók a Skanzenben, de a római és görög katolikus, a református és az unitárius templomok főbb jellegzetességeivel is megismerkedhetnek.
A múzeum területét elhagyva tovább tekerhetnek az Izbégi Szent András római katolikus templomhoz, majd bringatúránk utolsó állomásaként Szentendre belvárosában tekinthetik meg az érdeklődők a Blagovestenszka szerb görögkeleti templomot.
Regisztráció szükséges: skanzen.hu
Állandó kézműves programok (szombat – vasárnap):
fakereszt készítés (Fa-háza, X-3)
rózsaablak készítés üvegfestéssel (Kiskedei kultúrház, XI-17)
imakönyv készítés papírból (Jánossomorjai lakóház, X-5)
* * *
A Ferenczy Múzeumi Centrum összművészeti, szakrális fesztiválján szeptember második hétvégéjén kitárják kapuikat a szentendrei templomok a zenei, irodalmi, egyházművészeti és képzőművészeti programok előtt. A művészek és templomok városának felekezetei és kulturális intézményei tartalmas és felemelő eseményeket kínálnak a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén. Az idei programsorozat üzenete: a KÖZÖSSÉG.
* * *
* * *
A hétvége programjai ingyenesek, karszalaggal látogathatók. A karszalagokat programhelyszíneinken lehet átvenni.
Karszalaggal a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítása és a Mank Galéria kiállítása belépőjegy nélkül megtekinthető a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
A Szentendrei Skanzen és a Ferenczy Múzeumi Centrum eseményén kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Szentendrei Skanzen és Ferenczy Múzeumi Centrum a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.