Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Borsos Lőrinc: A jövő gyermekéhez | Kiállítás című eseményhez

Borsos Lőrinc: A jövő gyermekéhez | Kiállítás

Időpont: 2023. 11. 26. 10:00 - 2024. 01. 21. 18:00

Helyszín: MűvészetMalom

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Borsos Lőrinc: A jövő gyermekéhez
A kiállítás 2023. november 26-tól – 2024. január 21-ig, csütörtöktől vasárnapig, 10 és 18 óra között látogatható.
Köszöntőt mond: PROSEK Zoltán igazgató, Ferenczy Múzeumi Centrum
Zenés megnyitó performansz: ༒༒༒عربي drifting (szkyf + macskalány)
Kurátor: MIKLÓSVÖLGYI Zsolt
A Borsos Lőrinc művészpáros legújabb, A jövő gyermekéhez című egyéni kiállítása az eddig rájuk jellemző alkotói stratégiákhoz képest fordulópontnak tekinthető. A legkorábbi, főként politikai tárgyú, társadalomkritikus, majd az azt követő önmitizáló és önelemző munkákhoz képest az utóbbi időkben kísérletezőbb, a videó- és szerepjátékokkal is rokonítható világépítési stratégiák jellemzik alkotásaikat.
A MűvészetMalomban bemutatott műalkotások és installációk hasonló spekulatív valóságok létrehozására tesznek kísérletet. Azonban az alkotókra jellemző sötétebb, a „festészet éjszakai oldalához” kapcsolódó esztétikák mellett a mostani kiállítás anyaga egyúttal egy új, formailag kötetlenebb, kísérletezőbb művészi nyelv megteremtésére irányul. A díszletszerű installációkból építkező terek és tárgyak egy világégés utáni technotörzs mágikus rítusaiba és kelléktárába enged bepillantást. Egy olyan különös alternatív valóságba, amelyről nem lehet elsőre eldönteni, hogy vajon mi alapítottuk-e a jövő gyermekei számára, vagy épp ők építették nekünk.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.