Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a BÁBUDVAR AZ ÚJMŰHELY GALÉRIÁBAN című eseményhez

BÁBUDVAR AZ ÚJMŰHELY GALÉRIÁBAN

Időpont: 2023. 08. 26. 10:00 - 2023. 08. 27. 17:00

Helyszín: ÚjMűhely Galéria és Kávézó

Esemény linkje

Mentés a naptárba
BÁBUDVAR AZ ÚJMŰHELY GALÉRIÁBAN A SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL FESZTIVÁL IDEJÉN
A hétvégi rendezvény alatt a galéria egy mesebeli BÁBUDVARRÁ változik. A belső térben bábművészeti kiállítás, installáció lesz látható. Amely Krizbai Judit díszlet, jelmez és bábtervező és Kovács Katalin bábművészek munkája.
🎭 Az emeleti kiállítótermekben a Petőfi Irodalmi Ügynökség Ifjúsági és Gyermekirodalmi Centruma tart mesekuckó foglalkozást. Egy személyre, gyerekre és családokra szabott tanácsadás, ahol Mit olvass? Mit adjunk a gyerekek kezébe? Mindkét napon 10-17 óráig várják az érdeklődőket.
🎭 A belső udvarban Kovács Katalin, az Állami Bábszínház bábművésze tart közel egy órás báb bemutatót mindkét nap 11 órától. Az interaktív foglalkozás célja, hogy a gyerekeket és a felnőtteket bevezesse a bábok és a bábművészet csodálatos világába. Számos báb típus bemutatásra kerül, és az érdeklődők megismerhetik az egyes bábtechnikák érdekességeit, jellegzetességeit.
🎭 Szombaton délután 15 órától Kovács Katalin bábművész tolmácsolásában bemutatásra kerül a Kacor király című kis népmesei előadás, puha, pálcás marionettbábokkal. Az előadás hossza 45 perc.
🎭 A földszinti térben a Bábakukucs Produkció szórakoztatja a nagyérdeműt, mindkét napon 10-13 óráig és 14-17 óráig.
A rendezvény minden eleme ingyenes!