Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Apa című eseményhez

Apa

Időpont: 2023. 09. 16. 17:00 - 2023. 09. 16. 18:00

Helyszín: MűvészetMalom

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Apa – Önismereti foglalkozások felnőtteknek
Önismereti foglalkozás felnőtteknek Nagy Luca meseterapeutával a Tarsolylemezek – A honfoglaló elit kincsei c. kiállításhoz kapcsolódóan. 18+
Tarsolylemezek címmel nyílt kiállítás a MűvészetMalomban a Magyar Nemzeti Múzeummal közös megrendezésben. Az ország összes intézményében őrzött tarsolyt láthatják az idelátogatók egy kiállítótérben. A régészek munkáját mintául véve kutatunk egy grúz mesében, a tárlat kincsei között, jelenben és múltban egyaránt.
Feltárjuk bizonyos tarsolyok tartalmát, mintáinak üzeneteit, és a matéria mondandóját is megszívleljük. Keressük a különböző típusú apákat – haragosakat, bizalmatlanokat, erőseket, védelmezőket – a tárlat színfalai között.
Mit tudnak ezek az apák? Mit nem tudnak?
Mit adnak át gyermekeiknek?
Mire figyelmeztetnek?
Minden apának van egy története, egy tarsolylemeze, melyben tudását őrzi. Fedezzünk fel együtt néhányat egy különleges gyűjtemény segítségével!
A kiállítás 2023. április 14-től szeptember 17-ig, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.
Kurátorok:
FMC – Giedl Dániel és Dr. Rajna András
MNM – Dr. Virágos Gábor és Dr. Révész László
Belépőjeggyel látogatható.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.