Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Alföldi Quartet koncert című eseményhez

Alföldi Quartet koncert

Időpont: 2023. 10. 15. 18:30 - 2023. 10. 15. 20:00

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Az Alföld Quartet 2012 novemberében alakult azzal a céllal, hogy a rendkívül gazdag, ám méltatlanul háttérbe szoruló kamarazenei irodalom remekeit mind szélesebb körben szólaltassák meg a Dél-Alföldi régió és távolabbi országrészek hangversenytermeiben, templomaiban, művelődési központjaiban.
A vonósnégyes fennállásának elmúlt éveit az együttes elkötelezett muzsikusainak hitvallása határozta meg: igényesség, profizmus, szakmai alázat, és érzékenység a közönség zenei, lelki nyitottságára. Az így folyó munka a zenetörténet fontos korszakait felölelő repertoárt, a világi és egyházi stílusokban, műfajokban való otthonosságot, sőt az igényes szórakoztató muzsika előadását is magával hozta. Mindeközben a vonósnégyes a Dél-Alföldi régió egyik meghatározó zenei együttesévé nőtte ki magát. A klasszikus felálláson kívül a kreativitás és a színes programokra való törekvés énekegyüttessel, hangszeres szólistákkal, színművészekkel együtt megvalósított produkciókat is hozott.
Az együttes 2017-ben magyar zeneművészet kategóriában elnyerte a Békés Megyei Prima Díjat.
Céljuk változatos zenei anyagokból összeállított, magas színvonalú produkciók színpadra állítása olyan rendezvényeken, mint Tavaszi Fesztivál, zene világnapi hangversenyek, magyar kultúra napi koncertek, templomi/egyházzenei alkalmak, önkormányzati, városi, színházi rendezvények.
A vonósnégyes tagjai: Ördög Ágnes, Szomorné Budai Mariann – hegedű, Jankó Zita – brácsa, Szomor István – cselló
Az október 15-i koncert tervezett műsora Pachelbel, Haydn, Dvorak, Schubert műveiből, ill. filmzenei darabokból áll össze.
Az Alföld Quartet egyesületi formában működő civil szervezet.
A belépés ingyenes!