Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Alaine – Ideje a meghalásnak című eseményhez

Alaine – Ideje a meghalásnak

Időpont: 2023. 03. 31. 19:00 - 2023. 03. 31. 20:30

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Esemény linkje

Mentés a naptárba

Alaine – Ideje a meghalásnak / Bábelőadás felnőtteknek

Március 31. (péntek) 19.00 Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színházterme (Szentendre, Pátriárka utca 7.)
„Hány évesnek érzem magam? A legtöbben azt mondják, hogy nem öregszenek lélekben. Egy barátnőm mondta volt, hogy olyan szörnyű nekem egy öregasszonnyal együtt élni. Mondom, de hát egyedül élsz! Azt mondja, de magammal. Van az emberben egy ilyen különös kettősség, nem mindenkinél, de nagyon sokan mondják, hogy belülről fiatalabbnak érzik magukat.” (részlet az előadásból)
Egy huszonéves színésznő és egy nyolcvanéves báb. Ketten, mégis egyedül – egyedül, mégis ketten. Ötvenpercnyi megrázóan egyszerű közlés az elkerülhetetlenről. Mert mindennek rendelt ideje van. A meghalásnak is.
Ladányi Andrea és Markó-Valentyik Anna a Színház- és Filmművészeti Egyetemen dolgoztak együtt először, amikor a koreográfus mozgásszínházi kurzust vezetett a bábszínész osztály tagjainak. Amikor a fiatal bábművész felkérte Ladányit új szólóelőadása, a Polcz Alaine írásaiból merítő Alaine – Ideje a meghalásnak rendező-koreográfusi feladataira, Ladányi Andrea örömmel mondott igent. Kettejük meghitt, elmélyült munkájának eredménye a felnőtteknek szóló, a táncművészet és a bábos műfaj határán mozgó produkció, melyben Karády Katalin dalai tördelik Polcz Alaine szövegeit.
A KL Színház előadása
Előadó: Markó-Valentyik Anna
Szerkesztő: Markó-Valentyik Anna
Dramaturg: Nagy Orsolya
Zene: Borlai Gergő, Kákonyi Árpád
Zenei vezető: Kákonyi Árpád
Produkciós vezető: Markó Róbert
Bábok: Hoffer Károly, Palya Gábor, Raffai Péter
Koreográfus, Rendező: Ladányi Andrea
Az előadás hossza 50 perc, szünet nélkül.
Jegyár: 3900 Ft