Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a A tökéletesség pillanatai című eseményhez

A tökéletesség pillanatai

Időpont: 2023. 01. 28. 14:00 - 2023. 01. 28. 16:00

Helyszín: Kmetty Múzeum

Esemény linkje

Mentés a naptárba

Szentendréhez és a város művészeti életéhez kötődő alkotók klasszikus modern és kortárs magyar szobrászművészeti alkotásait bemutató kiállítás nyílik 2023. január 28-án a Kmetty Múzeumban. A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva, január 22-én, vasárnap 11 órakor előzetes betekintést kapunk A tökéletesség pillanatai – gyűjteményes szobrászati kamarakiállításba Farkas Ádám szobrászművész vezetésével.

A Ferenczy Múzeumi Centrum szobrászati gyűjteményét jellemzően formáló és azt reprezentáló összeállításban az átfogó tendenciák, stílusok és kiemelkedő művészeti karakterek bemutatása révén megismerhetjük a plasztikák tökéletes anatómiára, a részletekre és a történetmesélésre való összpontosítása mellett a „felszín alatti” érzékelés kifejezésmódjait. A látvány és az attól való elvonatkoztatás tökéletes pillanatainak ábrázolásain a fény és árnyék, anyag és forma játékának kölcsönhatásai domborodnak ki.

Kiállító művészek: Asszonyi Tamás, Ifj. Blaskó János, Csíkszentmihályi Róbert, Farkas Ádám, Farkas Zsófia, Ferenczy Béni, Holdas György, Imre Mariann, Kerényi Jenő, Kucs Béla, Ligeti Erika, Lois Viktor, Matyófalvi Gábor, Mokry-Mészáros Dezső, Németh Ágnes, Papachristos Andreas, Rózsa Péter, Smetana Ágnes, Szentirmai Zoltán, Z. Gács György.

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva, január 22-én, vasárnap 11 órakor Kultkukucs címmel exkluzív betekintő lesz A tökéletesség pillanatai című gyűjteményes szobrászati kamarakiállításba Farkas Ádám szobrászművész vezetésével.
A tárlatvezetés ingyenes. Előzetes regisztráció szükséges: regisztracio@muzeumicentrum.hu

Esemény: https://fb.me/e/2C95ycXtp

Január 28-án, szombaton 15 órától Iberhalt Zsuzsa kurátor tart tárlatvezetést a kiállításon. A tárlatvezetés ingyenes. Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu

Esemény: https://fb.me/e/2KVYRhsrn.