Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a A Pozsarevacska templom – előadás című eseményhez

A Pozsarevacska templom – előadás

Időpont: 2023. 09. 10. 15:00 - 2023. 09. 10. 15:30

Helyszín: Pozsarevacska szerb ortodox templom

Esemény linkje

Mentés a naptárba
A Pozsarevacska templom – Dr. Golub Xénia művészettörténész előadása
A szentendrei belváros bejáratánál, a Bükkös-patak partján álló ortodox templomot a szerbiai Pozsarevac környékéről érkezett betelepülők építették Szent Mihály arkangyal tiszteletére. A templom története egészen 1690-ig, a szerbek nagy bevándorlásáig nyúlik vissza. Vezetésünkön belülről is megismerkedhetnek a különben nem látogatható barokk műemlék épületével és különleges, a balkáni művészeti hagyományokat őrző 18. századi berendezésével is.
Regisztráció szükséges: regisztracio@muzeumicentrum.hu
* * *
A Ferenczy Múzeumi Centrum összművészeti, szakrális fesztiválján szeptember második hétvégéjén kitárják kapuikat a szentendrei templomok a zenei, irodalmi, egyházművészeti és képzőművészeti programok előtt. A művészek és templomok városának felekezetei és kulturális intézményei tartalmas és felemelő eseményeket kínálnak a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén. Az idei programsorozat üzenete: a KÖZÖSSÉG.
* * *
* * *
A hétvége programjai ingyenesek, karszalaggal látogathatók. A karszalagokat programhelyszíneinken lehet átvenni.
Karszalaggal a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítása és a Mank Galéria kiállítása belépőjegy nélkül megtekinthető a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.