Ugrás a tartalomhoz

Napi hírösszefoglaló – április 22.

Összeállításunkban a fontosabb helyi híreket közöljük.

  • Az április 25–26-i hétvégén a korábbi rendeletnek megfelelően a Belvárosba csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, és csak a szentendrei kerékpárosok használhatják a Duna-parti kerékpárutat, A Szentendrei Rendészet munkatársai határozottan meg fogják követelni a kijárási korlátozásra vonatkozó kormányrendelet betartását – különös tekintettel arra, hogy valóban „alapos indokkal” tartózkodnak-e közterületen.A „szabad idős célú” köztéren való tartózkodás feltétele a sportolás, a gyaloglás, a folyamatos mozgás, tehát nem tekinthető a köztéren tartózkodás „alapos indokának” a piknikezés, napozás, ücsörgés, étel-, italfogyasztás, a nem egy háztartásban élők csoportosulása.
  • Az ivóvíz közműhálózat karbantartási munkái miatt április 28-án,kedden 9.00–15:00 óra között nyomáscsökkenés, ivóvíz-szolgáltatás szüneteltetése várható a Barackos úton a Kömény és a Vörösgyűrű sétány közötti szakaszon, valamint a Kömény, Bogáncs, Borz, Bokréta, Kikerics, Cserjés és Búzavirág utcákban. A DMRV Zrt. kéri, hogy a karbantartás ideje alatt a vízvételi helyeken a csapokat vagy a vízóra előtti főelzáró csapot tartsák zárva, hogy a lerakódott üledék ne kerülhessen be a felhasználói hálózatba. Felhívja a figyelmet arra is, hogy a szolgáltatás beindításakor az ivóvízben átmenetileg sárgásbarna elszíneződés, zavarosodás fordulhat elő, illetve a hálózat tisztítása, fertőtlenítése miatt erősebb klórszag lesz érezhető, ami az egészségre ártalmatlan.
  • Karbantartás miatt április 25-én és 26-án a H5-ös HÉV csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár, a Szentendre–Békásmegyer szakaszon a H5-ös, a H5A és a H5E jelzésű pótlóbuszokkal lehet utazni. Valamennyi pótlóbuszon a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek, és a kerékpár szállítása is megengedett.
  • A Rotary Club Szentendre a koronavírus járvány nehézségeinek enyhítésére több mint egymillió forint értékben 800 KN95 FFP2 légzésvédelmi maszkot adományozott a szentendrei háziorvosoknak és munkatársaiknak. Az adományt háziorvosi rendelő udvarán adták át április 21-én.

További cikkeink a témában